Ontdek de ruimte met Space monitor

De afgelopen tijd heb ik hard gewerkt aan een nieuw project: de Space Monitor. Met deze innovatieve tool kun je eenvoudig naar verschillende ruimtelijke objecten wijzen en direct zien waar zij zich bevinden ten opzichte van jouw locatie. De raket volgt continu het geselecteerde object, zodat je altijd precies weet waar je moet kijken.

Op dit moment is de Space Monitor nog in ontwikkeling en kan hij alleen de zon en de maan lokaliseren op basis van je huidige locatie, datum en tijd. Maar binnenkort voegen we ook andere objecten toe, zoals de planeten in ons zonnestelsel en het internationale ruimtestation.

De ruimte heeft me altijd al gefascineerd wat me heeft doen besluiten om de Space Monitor te ontwikkelen om iedereen, van amateurastronomen tot nieuwsgierige sterrenkijkers, de kans te geven om de wonderen van het universum op een leuke en gemakkelijke manier te verkennen.

Huidige features

Wifi connectiviteit

Automatisch tijd ophalen

Wifi easy connect

Android versie 10 en hoger ondersteunen Wifi easy connect. Hierdoor kan je via het scannen van een QR code het apparaat toevoegen aan een wifi netwerk zonde dat je de gegevens handmatig hoeft in te voeren.

Access point

Met de ingebouwde access point kun je het apparaat snel en gemakkelijk instellen door middel van een interne webserver. Zodra de Access point actief is kan er via een mobiel apparaat worden verbonden met de Space Monitor.

Configuratie

Handmatige configuratie

Door middel van een draaiknop en een display waarop je door een menu kan navigeren, is de Space Monitor eenvoudig te configureren.

Website

Configuratie is ook mogelijk via een ingebouwde webserver. Deze host een website waarop de Space Monitor volledig te configureren is.

Oplaadbare batterij

De Space Monitor is uitgerust met een oplaadbare batterij, ontworpen om je lange en ononderbroken observatiesessies te bieden. Deze batterij zorgt ervoor dat je de vrijheid hebt om je Space Monitor overal mee naartoe te nemen, zonder je zorgen te maken over stroomvoorziening.

Op de planning

Firmware updates

Het ontvangen van remote updates via Wifi voor het verbeteren van prestaties en functionaliteiten.

User interface verbeteringen

Een nog gebruiksvriendelijkere interface voor een optimale gebruikerservaring. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig door het menu navigeren en makkelijk informatie inzien over het huidige tracerende ruimte object.

Toevoegen van ruimtelijke objecten

Uitbreiding van de selectie van ruimtelijke objecten. Hierbij kan worden gedacht aan de planeten in ons huidige zonnestelsel (o.a.: Mars/Jupiter/Saturnus) en het internationale ruimtestation.

Huidige weer

Weersinformatie integratie om de weersomstandigheden te laten zien van de locatie van de gebruiker.

Simulatie en voorspelling

Positievoorspellingen van ruimtelijke objecten over een periode van tijd in de toekomst. Hierdoor kan er bijvoorbeeld worden laten zien hoe een ruimtelijk object zich zal gaan verplaatsen de komende 24 uur.

Stroomverbruik verminderen

Efficiëntere energiegebruik voor langere observatiesessies zonder onderbreking.

De Space Monitor is voorlopig nog niet klaar met de ontwikkelingen! In de nabije toekomst kun je een vervolgblog verwachten waarin je kan lezen over de ontwikkelingen en nieuwe functies.

© Prompt. All rights reserved. Crafted by Kevin Assen